Når naturen våkner til liv...

...da er det fint å være både liten og stor i barnehagen!!

Skogen byr på uendelige muligheter for lek og fantasi! Ei rotvelt blir plutselig til et slott eller en borg, en trestamme blir en buss, et tog, fly eller romskip, under ei gran blir det husrom for katter, hester eller tigre, en mosekledd topp blir til snølagte fjell, en lang pinne med tau blir fiskestenger som fanger både fisk og hai...og slik fortsetter det i det uendelige....

Småkrypene dukker fram overalt, og marihøner og edderkopper samles i kopper og kar, før de blir med tilbake i barnehagen, og helst helt hjem hvis man får lov... Froskene i dammen legger store klaser med egg, som er spennende å følge med på utover våren og sommeren!

 

I fuglekassene følger vi med og ser at reirene blir bygget, eggene blir lagt og ruget på, og plutselig har det kommer bittesmå fugleunger i kassa. Det er like stort - hvert år!!! Fugleboka med fuglelyder i blir flittig brukt, og det er moro når man kjenner igjen ei låt.

I fjøset er vi med når lammene blir født, og vi ser at kyllingene som var små i påsken nå har blitt store og fjærkledde.

Å kaste skoa og kjenne gresset kile mellom tærne, å ligge på tepper på bakken og kjenne sola varmer i fjeset, å smøre seg med solkrem over hele kroppen, før den samme kroppen ruller seg i sandkassa like etterpå, å finne seg en skygge og lese i ei bok eller spise litt frukt, drikke vann med sitronsmak...

DET ER SÅ DEILIG MED VÅR, SOL OG VARME!!!