Vennskap

"Barnehagen skal bidra til trivsel og glede i lek og læring, og være et utfordrende og trygt sted for fellskap og vennskap" (Barnehageloven § 1 Formål)

Å ha gode venner i barnehagen er viktig for å sikre at barna trives og gleder seg til barnehagedagen.Hvordan man er en god venn for andre er ikke alltid like lett å vite og vi voksne vil jobbe for å bevisstgjøre barna rundt dette, samtidig som vi er gode rollemodeller. Vennskap handler om å kunne gi av seg selv, forstå hvordan den andre tenker og føler og ta hensyn til dette. En må også være i stand til å gjenkjenne gode handlinger fra andre når de ønsker å knytte vennskapsbånd. Det er viktig at dette går begge veier. Det krever at barna har god sosial kompetanse for å kunne mestre dette og det vil vi jobbe for å gi dem, bit for bit. Vi deler opp sosial kompetanse i mange små deler som vi igjen jobber med på ulike måter tilpasset hvert enkelts barns behov for støtte og veiledning på veien til å bli en god venn.

Vi i Lunde gårdsbarnehage ønsker at ALLE barna skal føle de er en del av fellskapet i barnehagen og at vi har en sterk VI- følelse. Dette må vi jobbe med hver eneste dag, og vi er opptatt av og være tett sammen med barna i små grupper. 

 

Barnehagen har utarbeidet en egen handlingsplan mot mobbing, den ligger under en egen fane.