Nytt lekemiljø!

Denne høsten har vi gjort store endringer lekemiljøet inne i barnehagen. Lekemiljøer påvirker barnets psykiske helse. Med andre ord er lekemiljøet veldig viktig!

Etter at alle ansatte var på en inspirerende fagdag med STYD (Stolt og ydmyk kommunikasjon), valgte vi å gjøre "drastiske" endringer i lekemiljøet inne i barnehagen. Vi fjernet stort sett alt av definerbare leker (leker med fasit på hvordan de skal brukes), og tilførte mengder av udefinerbart lekemateriale (leker uten fasit). I tillegg tok vi ut høye stoler og bord, og satte inn lave stoler og bord tilpasset barna. Målet er at rommene skal være tilpasset barnas nysgjerrighet og inspirere til ny lek. Det at det er mye av alt gjør at det blir inkluderende for alle, og mindre konflikter om spesifikke leker. 


Lyslenker gjør noe med stemningen i rommet. Kubene skaper ulike "rom i rommet".

 


Grønne kasser og scenemoduler gir mange muligheter! Hytter, hus, butikk +++

I starten var det vledig uvant for noen, og et av barna spurte første dagen: "Hva skal vi med det her?". Etter en liten stund er det utrolig å se hvordan de har vent seg til de nye lekene. De bruker fantasien, skaper noe nytt alene eller sammen med andre. Det blir bygd hytter, sortert farger, samlet, fraktet, stablet og bygd med klosser, rollelek med utkledning, lagd bilbane, dinosaurverden +++++ Kun fantasien setter grenser!! 

 

 
Barna skaper sine egne rom der de kan skjerme leken!